Behind the scenes

Mange børn har det svært

Vi fik den geniale idé at lave en brevkasse-video på vores youtube-kanal

Se eksempel her:

https://www.youtube.com/watch?v=rcqPdfgOwZY

Vi opfordrede følgerne til at skrive et spørgsmål eller et dilemma til os på instagram. Det er ikke fordi videoerne fik voldsomt mange visninger, men til gengæld væltede det ind med dilemmaer på min instagram! Pludselig stod vi faktisk i en alvorlig situation, da de fleste beskeder handlede om børn, der havde det virkelig svært. Det var slet ikke alle spørgsmål vi tog med brevkassen, da de var af så alvorlig karakter, at jeg måtte svare dem med det samme. Det endte med, at jeg sad aften efter aften og besvarede henvendelser vedr. selvmord, spisevægring og mobning. Det føltes som et kæmpe ansvar, og jeg ville bare gøre alt for, at jeg kunne være til en lille smule hjælp. Så en sjov idé om at lave en underholdende video, havde pludselig taget en helt anden drejning.

Vi stoppede med brevkassen, men jeg får stadig mange private henvendelser fra børn på min instagram. En del af dem er desværre fra børn, der har det svært. Jeg er meget overrasket over hvor mange børn, der har det rigtig skidt, og ikke tør fortælle det til sine forældre eller en anden voksen. I det hele taget er jeg rystet over, hvor mange der bliver drillet og mobbet i skolen. Jeg er godt klar over, at det altid har været et problem – det var det også, da jeg gik i skole. Men jeg synes jo bare at tiderne har ændret sig, og mit indtryk er, at der er langt større plads til forskellighed end tidligere. Børn der driller ved ikke hvad de gør ved den person, som det går ud over. Det finder man først ud af som voksen, og dér fortryder man virkelig at man har gjort et andet menneske fortræd. Det værste ved mobning er at det faktisk ødelægger det indre i den det går ud over.

Men lige meget hvor meget fokus vi har på problemet, og lige meget hvordan vi forsøger at præge vores børn, så vil mobning nok desværre altid være til stede.

De børn der har skrevet til mig, har jeg forsøgt at vejlede så godt jeg kunne. Det har været svært, da jeg jo ikke er uddannet indenfor psykologi og børn- og unge-problemer. Pludselig stod jeg faktisk med et ansvar for at dette barn, der har henvendt sig til mig, også ville komme godt ud på den anden side.

Mine bedste råd har altid været at de skulle åbne sig overfor forældrene og fortælle hvordan de har det.

Børnene er det aller vigtigste i vores liv, og med mindre man som voksen selv har det svært, burde alle forældre kunne hjælpe deres børn.  Jeg har fået flere svar tilbage, hvor barnet fortæller, at det faktisk var rart, og at det gik godt, da det fortalte mor eller far om deres problem.

Jeg har også forsøgt at forklare, at det ikke er barnet, der bliver drillet, der er noget galt med. Faktisk er det lige omvendt. Nogle gange har jeg også foreslået et skoleskift, da det simpelthen virkede uoverskueligt at få vendt situationen.  Alle børn har ret til en god skolegang og alle børn er gode nok som de er!

 

DE SOCIALE MEDIER

Der går mange debatter om hvorvidt de sociale medier gavner børn, når det drejer sig om mobning.

Meningerne er delte. Det positive er at børn, der holdes udenfor og er ensomme, ofte vil kunne finde socialt samvær med andre over de sociale medier. Det kan godt være, at det ikke er en fysisk kontakt de har, men jeg synes stadig det er meget bedre end ingen kontakt. De børn der havde det svært, da jeg gik i skole, måtte gå alene hjem og sidde uden kontakt med andre efter skoletid. Her synes jeg virkelig det er en fordel med de sociale medier.

Omvendt er det meget nemt at mobbe over de sociale medier. I gamle dage måtte man stå overfor en person for at fortælle vedkommende, at han var dum. I dag fyres der afsted med onde ord på skrift. Dette er jo også meget nemmere. I øvrigt kan en tekstbesked lyde helt anderledes, end den egentlig var ment.

Igen er det noget, som altid vil være der. Vi voksne skal forsøge at vejlede og være der, hvis der sker digital mobning.

 

HUSK AT BEHANDLE ANDRE, SOM DU SELV VIL BEHANDLES 😊

https://www.babyshop.dk/

1 kommentar

  • asmrdarling

    hej alle sammen,
    jeg var heldig jeg fandt jeres side idag og utubekanal I er bare fantastiske held og lykke med alt fremover m.v.h asmrdarling

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Behind the scenes