Man skal huske at være kærester

F _ _ K JANTELOVEN

Hvis du googler Janteloven står der:  Janteloven er et udtryk for et sæt uskrevne sociale spilleregler, hvor det gælder om at holde sig neutral og ligeværdig i samfundet.

Egentlig dækker dette over rigtig mange ting, og jeg må nok sige, at jeg synes, at der er mange, der ikke holder sig neutral og ligeværdig i samfundet. Forskellen er måske bare, at jeg synes det er positivt!

Jeg kan godt lide, når folk ikke holder sig neutrale. Når de tør vise sig frem og stå ved hvem de er.

Hvis folk skiller sig ud fra mængden, er der mange der har en (ofte dårlig) mening om dette. Især hvis det drejer sig om folk der har succes, og skilter med det. Er folk så misundelige? Tja.. jeg ved faktisk ikke hvorfor der er så mange, der har lyst til at ytre deres meninger om andres succes, når det er en negativ holdning man har. Jeg har lært hjemmefra – at hvis du ikke har noget godt at sige, så lad være…

Men janteloven handler ikke kun om ytringer, men også om følelser. Derfor kan det være svært at tackle, når janteloven stikker sin snude frem.

Jeg kan godt nogle gange føle mig voldsomt begrænset af Janteloven. Vores familie er jo med tiden blevet meget kendt i Danmark, og for at være helt ærlig, så kan vi godt nogle gange glemme, at vi er  ”de kendte”. Vi er jo en ganske almindelig familie (jo jo på den lidt skøre måde 😊), der bare elsker at lave YouTube.  Jeg synes det er helt fantastisk, når Morten modtager en pris for f.eks. hans bøger eller når Naja kommer med i en bog til brug til undervisning. Jeg synes at det er så fantastisk, at jeg har lyst til at RÅBE det ud til alle i hele Danmark. For tænk at vores lille familie fra Vojens er en del af alt dette. Men det er ikke altid, at jeg råber det ud – fordi jeg bliver stoppet lidt af Janteloven, og tanken om, at andre måske ikke har lyst til at høre om en succes vi har haft.

Janteloven skulle være til for at stoppe praleri. Jeg har engang læst at glæde ofte bliver misfortolket som praleri. Det tror jeg er ganske rigtigt!

Er man glad for en succes man har opnået, er man glad for ens barnebarn, er man glad for en karakter man har fået, er man glad fordi man har løbet 3 km, er man glad fordi man vandt i fodbold – JA så er det ikke pral, men fordi man er fyldt med en glæde og stolthed, som man gerne vil dele med andre.

OG Glæden bliver dobbelt så stor, hvis man mærker andres glæde på ens vegne.

 

SÅ     F_ _K     JANTELOVEN 😊

      Jeg er glad og stolt over at Naja har været med til at lave hendes eget tøj :

 

https://miniature.dk/collections/naja-munster

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man skal huske at være kærester